Over mij

Toen ik in 1987 startte als zelfstandig kinesitherapeut, begreep ik snel dat veel klachten die ik behandelde, gerelateerd waren aan emotionele spanningen en stress. Hoe men in het leven staat heeft niet alleen invloed op het ontstaan van de klachten maar bepaalt ook deels de prognose. Omdat deze relatie tussen lichaam en geest me boeide startte ik in de jaren negentig met een opleiding tot relaxatietherapeut. Het was tijdens die opleiding dat ik kennis maakte met de Sofrologie, een trainingsmethode om vooral bewuster te worden van jezelf en je te leren focussen op de belevingen van je lichaam. Enkele jaren later volgde ik de driejarige opleiding tot Caycediaanse Sofroloog.

De jaren die hier op volgden probeerde ik naast mijn hoofdbezigheid als kinesitherapeut enkele uren per week vrij te maken om patiënten te begeleiden met Sofrologie. Ondertussen werd mijn interesse in bewustwording en deze technieken alleen maar groter, wat resulteerde in meerdere opleidingen en workshops. ACT (Acceptance and Commitment Therapy), Mindfulness, Transcendente meditatie, Tao Healing, ... Wat ik in de ene techniek niet vond, kwam dan dikwijls uitvoerig aan bod in een andere.

Omdat de vraag zo groot is en ik mijn kennis wil delen met anderen, heb ik "derichting" opgestart. Een praktijk voor meditatieve ontspanning. Niet alleen met de bedoeling om je te helpen innerlijke rust te vinden, maar ook om je geest (brein) beter te leren gebruiken. Om te leren om gaan met negatieve (onbruikbare) gedachten en emoties zoals angst, verdriet en boosheid. En vooral om leren bewust te worden van dit alles.

Onder "aanbod" probeer ik in het kort uit te leggen wat "derichting" te bieden heeft, aarzel zeker niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie. 

Omdat ik reeds jaren mediteer en me oefen in de Sofrologie ben ik overtuigd van de mogelijkheden van meditatieve ontspanning. Nooit was er zoveel nood aan innerlijke rust. Angst en bezorgdheid knagen aan bijna ieders leven, met "derichting" probeer ik vaardigheden aan te bieden om hier mee om te gaan.