Aanbod

8-weken sessies

De bedoeling van de 8-weken-sessies is een zo breed mogelijk concept aan te bieden met als belangrijkste rode draad: weten met wat men bezig is. Er zal daarom naast praktische oefeningen ook tijd zijn voor theoretische achtergronden. We leren niet alleen vaardigheden om leren om te gaan met gedachten en emoties, maar we leren ook waar ze vandaan komen en leren ons brein zo efficiënt mogelijk gebruiken.

We hopen met ons concept een zo breed mogelijk publiek te bereiken. Niet alleen patiënten met klachten, maar ook mensen met interesse om te leren mediteren zijn welkom. Sporters die mentaal sterker willen worden of mensen die gewoon efficiënter en doeltreffender in het leven willen staan. De 8-weken-sessies zijn er voor iedereen die op zoek is naar rust in zijn hoofd, innerlijke stilte wil vinden en daarmee aan de slag wil gaan.

We gaan samen op zoek naar een manier om gemakkelijker om te gaan met je dagelijkse bezorgdheden, de drukte rondom je, je emoties en je eventuele klachten. Om terug innerlijke rust te vinden en bewuster te worden van jezelf.

Deze zoektocht is een persoonlijk proces dat door iedereen op zijn manier moet ingevuld worden. We oefenen en praten over meer dan één techniek en gaan op zoek naar de manier waarin jij je comfortabel voelt. Naast praktische oefeningen uit de Mindfulness, ACT en Sofrologie staan we stil bij emoties zoals angst en hoe je ermee om kan gaan. We denken na over acceptatie, ontdekken onze waarden en gaan op zoek naar hoe we een rijk en zinvol leven kunnen opbouwen.


Individuele begeleiding

Ook individuele begeleiding is mogelijk. Soms vragen bepaalde problemen een meer persoonlijke aanpak. Alle praktijken en oefeningen kunnen ook persoonlijk aangeleerd worden. Individuele begeleiding sluit natuurlijk het 8-weken concept niet uit. Andersom, kan iemand die zich minder thuis voelt in de groep nog altijd opteren voor de individuele aanpak. Wanneer we willen leren mediteren is het belangrijk te beseffen dat het jouw persoonlijke zoektocht is.

 

Begeleide meditatie / Sofrologie

Na het 8-weken concept of na een paar sessies individuele begeleiding is het mogelijk om wekelijks te oefenen in groep. Er zal geoefend worden in kleine groepjes van max. 10 personen.


Praktisch

De groepssessies en individuele begeleidingen gaan door in "derichting", Rillaarsebaan 27 te Gelrode (Aarschot). Specifieke kledij is niet nodig. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen en worden uitgenodigd voor een intake. Na de intake kan je opteren voor de 8-weken sessies of voor individuele begeleiding.


Prijslijst

8-weken sessies (groepjes van 6)

€ 25/sessie of € 200

Individuele begeleiding

€ 50

Begeleide meditatie (beurtenkaart)

€ 10/beurt